InCliMaTe.gr • Indoor Climate Management | Θέρμανση • Κλιματισμός • Ηλιακά Συστήματα | Μελέτη • Επίβλεψη • Εγκατάσταση • Συντήρηση

24/7 Υποστήριξη

Άμεση Ανταπόκριση

Μελέτη - Επίβλεψη

Ενεργειακών Έργων

Καλέστε τώρα 694 468 9736

Τεχνική Συμβουλευτική Υποστήριξη

Ενδοδαπέδια & Κλιματισμός

Ένα από τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις θέρμανσης και κλιματισμού, αποτελεί ο συνδυασμός ενδοδαπέδιας και κλιματιστικών μονάδων. Η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας λειτουργεί αποκλειστικά με νερό. Η δέσμευση αυτή περιόριζε τις επιλογές για τον θερινό κλιματισμό των χώρων.

Η μία επιλογή ήταν να κάνουμε δροσισμό με την προσαγωγή κρύου νερού στο δάπεδο και η δεύτερη να εγκαταστήσουμε τερματικές μονάδες νερού fan coils. Στην πρώτη περίπτωση, η αποτελεσματικότητα ήταν περιορισμένη ενώ στη δεύτερη έπρεπε να ψύχουμε όλη την ποσότητα του νερού στο δοχείο αδρανείας και να έχουμε πλήρη κυκλοφορία ακόμα και όταν δούλευε μία μόνο εσωτερική μονάδα.

Πλέον υπάρχει και μία τρίτη εξαιρετικά αποδοτική και αποτελεσματική λύση. Οι μεικτές μονάδες αντλίας θερμότητας με νερό και φρέον. Την καρδιά του συστήματος αποτελεί μία εξωτερική αντλία θερμότητας μεταβλητού όγκου και θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού VRV ή VRF.

Η παραπάνω μονάδα στένει μόνο την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού υγρού που είναι απαραίτητη κάθε στιγμή. Έτσι, αν δουλεύει μόο μία εσωτερική  κλιματιστική μονάδα, κυκλοφορεί μόνο ο όγκος του ψυκτικού υγρού που χρειάζεται για αυτήν και μάλιστα στην ιδανική θερμοκρασία. Για την κάλυψη  των αναγκών της ενδοδαπέδιας, η μονάδα με τη βοήθεια μιας ειδικά σχεδιασμένης μονάδας νερού, θερμαίνει χωριστά το νερό που θα  χρησιμοποιηθεί για την ενδοδαπέδια. Με την παραπάνω εφαρμογή έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας (άνεση, υγεία, οικονομία) και του VRV (αποτελεσματική ψύξη, εξοικονόμηση ενέργειας, πλήρη αυτονόμηση χώρων).

Επιπλέον μπορούμε να έχουμε ανάκτηση θερμότητας για δωρεάν ζεστό νερό χρήσης και ταυτόχρονη ψύξη θέρμανση για χώρους server, θέρμανση πισίνας κ.α.

Η παραπάνω τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί και με σώματα καλοριφέρ. Όλα τα παραπάνω με μία εξωτερική μονάδα.

Εγγραφή
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
24ωρη Εξυπηρέτηση

Μπορούμε να σας προσφέρουμε μια εξειδικευμένη 24ωρη υπηρεσία έκτακτης ανάγκης διαθέσιμη για εσάς 365 ημέρες το χρόνο για όλες τις ανάγκες θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού. Είμαστε εδώ όταν χρειάζεστε να εξυπηρετήσουμε