InCliMaTe.gr • Indoor Climate Management | Θέρμανση • Κλιματισμός • Ηλιακά Συστήματα | Μελέτη • Επίβλεψη • Εγκατάσταση • Συντήρηση

24/7 Υποστήριξη

Άμεση Ανταπόκριση

Μελέτη - Επίβλεψη

Ενεργειακών Έργων

Καλέστε τώρα 694 468 9736

Τεχνική Συμβουλευτική Υποστήριξη

Κεντρική Κλιματιστική Μονάδα (AHU) (VRV) (VRF)

Σχεδίαση - Εγκατάσταση - Συντήρηση Κεντρικής Κλιματιστικής Μονάδας (Air Handling Unit - AHU)

Οι κεντρικές κλιματιστικές μονάδες χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση όλων των χαρακτηριστικών μεγεθών που αφορούν τις συνθήκες ενός χώρου. Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία, την υγρασία αλλά και την ποιότητα του αέρα.
Είναι μονάδες που συνδυάζονται με δίκτυα αεραγωγών. Κατασκευάζονται με τη σύνδεση του απαραίτητου εξοπλισμού σε συστοιχίες. Ο εξοπλισμός καλύπτεται με μεταλλικά πλαίσια και υλικά που συμβάλλουν στην ηχομόνωση και τη θερμομόνωση.

Τί περιλαμβάνει μία κεντρική κλιματιστική μονάδα;

  • Στοιχείο, αναλαμβάνει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα προσαγωγής.
  • Υγραντήρας, αναλαμβάνει την προσθήκη νερού σε μορφή ατμού, με σκοπό την αύξηση της σχετικής υγρασίας του αέρα προσαγωγής, εφόσον αυτό απαιτείται.
  • Φίλτρα αέρα, αναλαμβάνουν τον καθαρισμό του νωπού αέρα προσαγωγής από σκόνες, ρύπους και άλλα στερεά σωματίδια.
  • Ανεμιστήρες, δημιουργούν την απαραίτητη διαφορά πίεσης στο δίκτυο ώστε ο αέρας να φτάνει μέχρι και το πιο απομακρυσμένο στόμιο, με την κατάλληλη ταχύτητα.
  • Ηλεκτρικές αντιστάσεις, χρησιμοποιούνται για την κάλυψη φορτίων αιχμής καθώς και την κάλυψη μερικού φορτίου εφεδρείας κατά τις φάσεις απόψυξης της κλιματιστικής μονάδας.
  • Εξοικονομητές, μεταφέρουν θερμότητα μεταξύ αέρα προσαγωγής και επιστροφής, επιτυγχάνοντας έτσι μείωση του φορτίου του συμπιεστή. Το καλοκαίρι προ-ψύχεται ο νωπός αέρας, ενώ το χειμώνα προθερμαίνεται. Ονομάζονται επίσης και συστήματα ανάκτησης θερμότητας.

Ανάλογα με την εφαρμογή, οι κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, ενδέχεται να περιλαμβάνουν και επιπλέον βοηθητικό εξοπλισμό.

Οι κεντρικές κλιματιστικές μονάδες χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση, την ψύξη και τον αερισμό ξενοδοχείων, χώρων εστίασης, άθλησης, διασκέδασης και εργασίας, όπου υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις για τις συνθήκες ποιότητας του αέρα.

Οι μεγάλοι κατασκευαστές όπως η CARRIER, η DAIKIN κ.α. κατασκευάζουν κεντρικές κλιματιστικές μονάδες με μεγάλο εύρος απόδοσης. Ωστόσο μπορούν να κατασκευαστούν και συστήματα με ξεχωριστή επιλογή κάθε τμήματος του εξοπλισμού ώστε η κεντρική κλιματιστική μονάδα να είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χώρου για τον οποίο προορίζεται.

Μπορούμε να μελετήσουμε, να σχεδιάσουμε, να εγκαταστήσουμε ή να συντηρήσουμε κεντρικές κλιματιστικές μονάδες για κάθε εφαρμογή.

Σχεδίαση - Εγκατάσταση - Συντήρηση Κλιματισμού με Αεραγωγούς (Ventilation Ducts)

Η ομοιομορφία στην θερμοκρασία χρειάζεται μελέτη και σωστό σχεδιασμό.

Πού χρησιμεύουν οι αεραγωγοί (vent ducts)

Τα δίκτυα αεραγωγών μας επιτρέπουν να κλιματίσουμε ακόμα και τον πιο απαιτητικό χώρο. Ολόκληρη η εγκατάσταση είναι μη ορατή ενώ ακόμα και τα στόμια εξόδου αέρα, βάφονται σε όποιο χρώμα αρμόζει στο χώρο. Απαιτείται προσεκτική μελέτη ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στη θερμοκρασία του χώρου και να αποφεύγονται ενοχλητικά ρεύματα αέρα.

Οι κλιματιστικές μονάδες που συνεργάζονται με δίκτυα αεραγωγών (καναλάτες), πρέπει να έχουν επαρκή ισχύ ανεμιστήρα, ώστε να μπορεί να υπερνικήσει τις απώλειες πίεσης και ο κλιματισμένος αέρα να φτάνει με επαρκή ροή στο πιο απομακρυσμένο σημείο της εγκατάστασης. Η ισχύς του κλιματιστικού πρέπει επίσης να καλύπτει το σύνολο των θερμικών και ψυκτικών φορτίων.

Οι αεραγωγοί χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες.
α. Εύκαμπτοι.
β. Μεταλλικοί, ορθογωνικής ή κυκλικής διατομής.

Οι αεραγωγοί προσαγωγής πρέπει να φέρουν πάντα θερμική μόνωση ώστε να αποφεύγονται οι υγροποιήσεις κατά τον θερινό κλιματισμό.

Η επιλογή της διατομής, πρέπει να οδηγεί σε αποδεκτές ταχύτητες αέρα ώστε να μη δημιουργείται θόρυβος από τον αέρα, αλλά να μπορεί να μεταφέρει και επαρκής ποσότητες αέρα. Στους αεραγωγούς ορθογωνικής διατομής, υπάρχει όριο μεταξύ του ύψους και του πλάτους. Δεν πρέπει δηλαδή να κατασκευάζονται ορθογωνικοί αεραγωγοί μεγάλου πλάτους και πολύ μικρού ύψους.

Τα σημεία ελκυσμού του κλιματιστικού (εισαγωγή) πρέπει να επιλεγούν επίσης προσεκτικά και οπωσδήποτε να μην βρίσκονται σε χώρους με έντονες οσμές. Στην περίπτωση που γίνεται προσαγωγή νωπού αέρα για την αύξηση της ποιότητας του κλιματισμένου αέρα, θα πρέπει να λαμβάνεται από σημεία του περιβάλλοντος χωρίς οσμές και ρύπους.

Η εγκατάσταση κλιματιστικών με αεραγωγούς - κανάλια, προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως μειωμένο κόστος εγκατάστασης, υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα, λιγότερες εσωτερικές μονάδες κλιματισμού, μεγάλη ευελιξία στο σχεδιασμό της εγκατάστασης και μειωμένο κόστος συντήρησης. Για να έχουμε όμως τα παραπάνω πλεονεκτήματα, πρέπει να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση της εγκατάστασης.

Η ομάδας μας, είναι στη διάθεσή σας για κάθε ζήτημα που σας απασχολεί.

MITSUBISHI VRF - DHW TANK

Κεντρικό σύστημα κλιματισμού μεταβλητής ροής ψυκτικού υγρού (V.R.F.) με ενσωματωμένη δεξαμενή παραγωγή παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Κατά τη λειτουργία τους θερινούς μήνες η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης γίνεται δωρεάν με την τεχνολογία ανάκτησης θερμότητας (HEAT RECOVERY). Το σύστημα προσφέρει μέγιστη οικονομία και αξιοπιστία ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

LG DUCT

LG DUCT
LG DUCT

DAIKIN FDBM

DAIKIN FDBM
DAIKIN FDBM

DAIKIN FBQ

DAIKIN FBQ
DAIKIN FBQ

DAIKIN FDX

DAIKIN FDX
DAIKIN FDX

DAIKIN FDB

DAIKIN FDB
DAIKIN FDB

MIDEA MT

MIDEA MT
MIDEA MT