InCliMaTe.gr • Indoor Climate Management | Θέρμανση • Κλιματισμός • Ηλιακά Συστήματα | Μελέτη • Επίβλεψη • Εγκατάσταση • Συντήρηση

24/7 Υποστήριξη

Άμεση Ανταπόκριση

Μελέτη - Επίβλεψη

Ενεργειακών Έργων

Καλέστε τώρα 694 468 9736

Τεχνική Συμβουλευτική Υποστήριξη

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Απαντήσεις πάνω σε θέματα θέρμανσης & κλιματισμού

Κλιματισμός

Τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι δεν πρέπει να ξεπερνούν το 40-50% η θερμοκρασία των δωματίων πρέπει να είναι σταθερή στους 20°C – 24°C.

 • Αερίζετε συχνά όλους τους χώρους του σπιτιού.
 • Πρέπει απαραίτητα να υπάρχει σύστημα εξαερισμού στους χώρους του σπιτιού που συγκεντρώνονται οι υδρατμοί (π.χ. μπάνιο, κουζίνα).
 • Χρησιμοποιείτε πάντα απορροφητήρα στην κουζίνα. Η θερμότητα από τον ατμό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία.
 • Αποφύγετε ή περιορίστε τα φυτά εσωτερικού χώρου. Τα φυτά παράγουν πολλή υγρασία, η οποία μπορεί να δημιουργεί με τη σειρά της μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.
 • Χρησιμοποιείτε Αφυγραντήρα.
 • Βεβαιωθείτε πως υπάρχει σωστή μόνωση σε ταράτσες, υπόγεια, βεράντες και δεν λιμνάζουν εκεί τα νερά.

Η συντήρηση του κλιματιστικού είναι απολύτως απαραίτητη τόσο για την σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του όσο και για τη διάρκεια ζωής του. Συντήρηση του κλιματιστικού πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο ενώ ο καθαρισμός των προ-φίλτρων του ανά 3 περίπου μήνες ανάλογα πάντα με τον χώρο και την χρήση του μηχανήματος.

Για την σωστή επιλογή του μηχανήματος θα πρέπει πριν την αγορά του να γίνει μελέτη του χώρου από επαγγελματία μηχανολόγο/μηχανικό ώστε να διασφαλιστεί πως το μοντέλο που θα επιλέξετε είναι κατάλληλο για τα τετραγωνικά που θέλετε να καλύψετε βάσει των ιδιαιτεροτήτων του κάθε σπιτιού (π.χ. ύψος, απώλειας θερμοκρασίας/παράθυρα/παλαιότητα κλπ).

Όμως η συνιστάμενη κάλυψη τ.μ του κάθε κατασκευαστή ανταποκρίνεται πολλές φόρες στις πραγματικές ανάγκες του χώρου.

Ο φρέσκος και καθαρός αέρας που συναντάμε σε βουνά και δάση πάντα δίνει στον άνθρωπο ευεξία και αναζωογονητική ενέργεια. Αυτό οφείλεται στο ότι ο αέρας περιέχει πολύ μεγάλο ποσοστό αρνητικών ιόντων.

Ένα κλιματιστικό με ιονιστή παράγει τέτοια αρνητικά ιόντα και έτσι μας παρέχει ένα καθαρότερο και πιο υγιές περιβάλλον.

Ένα κλιματιστικό Inverter Ενεργειακής Κλάσης Α+++, υπολογίζεται ότι είναι εώς και 45% πιο οικονομικό – αποδοτικό, σε σχέση με ένα συμβατικό κλιματιστικό Ενεργειακής Κλάσης Α.

ΙNVERTER ENERGY LABEL             ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ / ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

A                                                                         –
Α+                                                                      -15%
Α++                                                                    -15%
Α+++                                                                  -15%

ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα κλιματιστικά μπορούν να θερμάνουν έναν χώρο ακόμα και σε εξωτερική θερμοκρασία -12 0C, με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει ορθή επιλογή και είναι συνεχώς ενεργοποιημένα στη θερμοκρασία άνεσης.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Είναι υποχρεωτική η ελάχιστη απόσταση 1,5 – 2 μέτρων μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας, ώστε ο συμπιεστής να μπορεί να εργαστεί σωστά.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα κλιματιστικά είναι μηχανολογικός εξοπλισμός. Απαιτείται συντήρηση μία φορά το χρόνο κατ’ ελάχιστο. Στη συντήρηση πειλαμβάνεται ο χημικός καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας, ο έλεγχος των ηλεκτρολογικών συνδέσεων, ο έλεγχος της απόδοσης και άλλες εργασίες. Ένα κλιματιστικό μπορεί να έχει χάσει το 40% του ψυκτικού υγρού και να λειτρουγεί. Εμφανίζει όμως ταχύτερη φθορά και αύξηση της κατανάλωσης.

Ηλιακός Θερμοσίφωνας

Η χρήση ζεστού νερού έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Είτε μιλάμε για ένα ζεστό ντους μετά από μία δύσκολη μέρα είτε για ζεστό νερό για πλύσιμο στην κουζίνα, ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ο οικονομικότερος και πιο οικολογικός τρόπος για να ζεστάνετε νερό.

Ο ηλιακός σας δίνει την δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε την απεριόριστη ενέργεια του ήλιου και να απαλλαγείτε από υπερβολικούς λογαριασμούς ρεύματος χωρίς να απαρνηθείτε το ζεστό νερό!

Βάση στατιστικών η μέση κατανάλωση ζεστού νερού είναι 40 λίτρα ανά ενήλικα ημερησίως.

 • Για έως 3 άτομα συνιστάται ηλιακός θερμοσίφωνας 120 λίτρων.
 • Για 4 άτομα συνιστάται ηλιακός θερμοσίφωνας 160 λίτρων.
 • Για 5-6 άτομα συνιστάται ηλιακός θερμοσίφωνας 200 λίτρων.
 • Για 8-9 άτομα συνιστάται ηλιακός θερμοσίφωνας 300 λίτρων.
 • Για 10-12 άτομα συνιστάται ηλιακός θερμοσίφωνας 400 λίτρων.

Σε κάθε περίπτωση, ένας λίγο μεγαλύτερος θερμοσίφωνας, είναι προτιμότερος. Στην περίπτωση που έχουμε ηλιοφάνεια μία ημέρα μόνο, θα προλάβει να θερμάνει μεγαλύτερο όγκο νερού. Συνεπώς θα έχουμε ζεστό νερό  και τις επόμενες ημέρες που η ηλιοφάνεια θα είναι ανεπαρκής.

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας εφόσον συντηρηθεί σωστά έχει διάρκεια ζωής 20 με 25 έτη.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας χρειάζεται συντήρηση κάθε τρία (3) έτη.
Η συντήρηση περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον:

 • Αλλαγή της ράβδου μαγνησίου που προστατεύει το θερμοδοχείο από την ηλεκτρόλυση.
 • Καθαρισμό του κλειστού κυκλώματος και τοποθέτηση νέων υγρών (ειδικό αντιψυκτικό-αντιοξειδωτικό μαζί με νερό).
 • Έλεγχο και αντικατάσταση αν χρειάζεται της βαλβίδας ασφαλείας (1 bar) του θερμοδοχείου.

Όχι, ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις κατοικίες, είτε έχουν επίπεδη οροφή είτε επικλινή κεραμοσκεπή. Ο τεχνικός σύμβουλος της InClima θα σας πει τι ακριβώς χρειάζεστε και μέσα από μια πληθώρα εφαρμογών μας θα διευκολύνουμε και θα επιταχύνουμε την εγκατάστασή του.

Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει λύσεις για κάθε εφαρμογή, με συστήματα φυσικής κυκλοφορίας που έχουν το θερμοδοχείο πίσω από τον συλλέκτη, με επίπεδα θερμοδοχεία που φέρουν ενσωματωμένο συλλέκτη, συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας που έχουν χωριστά τους ηλιακούς συλλέκτες από το θερμοδοχείο που μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στο υπόγειο. Ειδικοί ηλιακοί συλλέκτες μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και κάθετα, π.χ. σε έναν κατακόρυφο τοίχο.

Για ένα ηλιακό σύστημα η διαδικασία είναι απλή, χρειάζεται όμως να γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας συστήσουμε τους επιλεγμένους συνεργάτες μας.